Klimaatatlas live!
Overdag een temperatuur van 40 graden, een tien dagen durende hittegolf, heftige onweersbuien en straten die blank staan. We merken de laatste jaren goed dat het natter, heter en droger wordt. Ook lokaal.
Klimaatgevoeligheid in beeld gebracht
De gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss, Uden en waterschap Aa en Maas werken in As50+ verband samen aan water en klimaatadaptatie. Samen hebben we nu de klimaatatlas ontwikkeld. In de klimaatatlas kun je zien waar in jouw regio hinder of overlast ontstaat bij extreme hitte, droogte of neerslag.
Deze informatie gebruiken de gemeenten en het waterschap om strategie en maatregelen te plannen voor een meer klimaatrobuuste regio.
Samen aan de slag
Iedereen kan een kijkje nemen in de klimaatatlas. Voer een adres in en kijk naar het effect van hitte, droogte of water op die specifieke plek. Klimaatverandering treft ons allemaal; gemeente, waterschap, landbouw, bedrijven en inwoners. Een oplossing ligt dan vaak ook niet bij één partij. Vandaar dat we graag met jou in gesprek gaan om onze leef-, woon- en
werkomgeving klimaatbestendig te maken.
Deel deze informatie
Recent nieuws
- Help je ons?4 februari 2025
- Deltacommissaris Co Verdaas bezoekt Brabant4 februari 2025
- Tweede Kamerlid Mpanzu Bamenga (D66) bezoekt waterschap Aa en Maas3 februari 2025
- Waarom het grondwaterpeil juist op de Maashorst zo hoog is en blijft29 januari 2025
- Start dijkversterking Meanderende Maas: eerste damwandplanken geplaatst24 januari 2025