Duiker vervangen in Slievense Loop


20 augustus 2024

Afgelopen weekend voerde gemeente Someren groot onderhoud uit aan twee rotondes op de Provincialeweg. In overleg met de gemeente lieten wij meteen ook een duiker in de Slievense Loop onder deze weg vervangen. En er zit nog meer in de pijplijn.

Voorkomen van extra verkeershinder

“Het vervangen van de duiker stond bij ons al op onze planning", licht projectmanager Leon van Hoften toe. "De drukke Provincialeweg zou er weer enkele dagen voor afgesloten moeten worden. Net als afgelopen weekend. Dat zou extra verkeershinder betekenen voor de omgeving. Die wilden we voorkomen.”

Betere doorstroming

De duiker ligt in de Slievense Loop tussen de rotonde Provincialeweg-Lierdorpsedijk en de Slievenstraat. Het water stroomt hier via een buis onder de weg door. Het nieuwe exemplaar is van een fors groter formaat. Zo kan het water beter doorstromen bij flinke stortbuien. Dat verkleint de kans op wateroverlast voor de omgeving.

IMG_7146-2
Oude duiker
Nieuwe duiker

Meer maatregelen

Naast het vervangen van deze duiker, bereiden we nog meer maatregelen voor aan de Slievense Loop om de kans wateroverlast zoveel mogelijk te beperken. Eerder legden we de waterbassins aan bij de Slievense Loop, aan de rand van de wijk in Someren-Noord. Nu gaat het om maatregelen in het buitengebied, zoals het verbreden van de waterloop en het vergroten en automatiseren van de stuwen. Naar verwachting start de uitvoering hiervan eind dit jaar.

Meer weten over project Slievense Loop?

Bekijk de projectpagina