Wij genieten na van carnaval met foto's van ons carnavalsembleem


19 februari 2024

Terwijl het buiten grijs en grauw is, genieten wij na van deze confetti aan kleuren. Precies een week geleden schitterden onze collega's met ons carnavalsembleem op hun pekske. Check deze gezellige, vrolijke foto's in dit nieuwsbericht. Komt er in jouw fotogalerij nog een leuk carnavalskiekje opduiken met ons embleem? Tag ons in je bericht of stuur deze naar communicatie@aaenmaas.nl.

Carnavalsembleem: ‘We moake oe de pis nie lauw, moar wel verrekes skon’

‘We moake oe de pis nie lauw, moar wel verrekes skon’. Deze leus zie je komende carnaval mogelijk wel eens voorbijkomen in Oost-Brabant. We lanceerden in november namelijk een eigen carnavalsembleem met die tekst. Liefhebbers maakten kans deze te winnen. Een ludieke actie met een ‘grote boodschap’. Dit carnavalsembleem bleek in trek en zorgde voor een hoop voorpret in aanloop naar carnaval!

Bewustwording: wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit

Deze campagne is bedoeld om inwoners bewust te maken van hoe zij zelf kunnen bijdragen aan schoon water. Wat niet in het afvalwater komt, hoeven wij er namelijk ook niet uit te halen. Want dagelijks spoelen we in Nederland zo’n 35 liter schoon water door de wc of het afvoerputje. Maar helaas spoelen we ook zaken die niet in de wc thuishoren door, zoals vochtige doekjes, maandverband, tampons en condooms. Bijna 4 op de 10 Nederlanders spoelt deze zaken door de wc, blijkt uit publieksonderzoek van de waterschappen. 

Alleen 3 P’s in de wc of gootsteen: POEP, PLAS EN (Plee)PAPIER

Het blijkt dus nog lastig: wat mag ik nou wel of niet doorspoelen? Maar eigenlijk is het heel gemakkelijk. Alleen de 3 P’s mogen worden doorgespoeld: Poep, Plas en (wc-)Papier. Dus geen tampons, vochtige doekjes, verf, chemische middelen, medicijnen of frituurvet. Deze materialen zijn moeilijk uit afvalwater te zuiveren en kunnen zorgen voor verstoppingen in jouw riolering of bij onze rioolgemalen. Op die laatste plekken worden ze eerst ontvangen, voordat ze bij onze zuivering komen. De kosten om deze verstoppingen te verhelpen, lopen jaarlijks hoog op.

Lees meer over hoe wij afvalwater zuiveren