Een kijkje op onze rioolwaterzuivering in Oijen vanuit een kraanmachine


23 juli 2024

Hoe onze rioolwaterzuivering in Oijen eruit ziet vanuit een kraanmachine? Dat testte onze collega Ton uit...

Renovatie

Op onze rwzi in Oijen vindt een grote renovatie plaats. We moderniseren de zuivering en investeren in nieuwe technieken om meer medicijnresten en andere verontreinigingen uit het afvalwater te halen. Zo zorgen we voor schoner water in de beken en in de Maas.

We renoveren onder andere de grote beluchtingstanks op het terrein. Hierin worden afvalstoffen in het water afgebroken met behulp van bacteriën die het water ‘schooneten’. Niet alle tanks kunnen tegelijk gerenoveerd worden, omdat het zuiveringsproces moet doorgaan. Daarom werken we telkens maar aan één tank tegelijk. Na de renovatie zuiveren de tanks het water nog efficiënter dan voorheen.

Lees hier meer over de renovatie van onze rioolwaterzuivering in Oijen

Uitzicht op 25 meter hoogte

Door de renovatie zijn vaak grote, stoere machines op ons terrein aan het werk. Toen deze kraan op het terrein stond, trok onze collega Ton zijn stoute schoenen aan.  Hij vroeg of hij een keer mee naar boven mocht. ‘’De kraanmachinist zei: spring maar in de lift, en voor ik het wist stond ik op 25 meter hoogte. Ik werd er stil van met m’n hart in m’n keel en knikkende knieën, maar wat een prachtig uitzicht over onze zuivering! Het lukte niet om een vlog in te spreken, maar de beelden spreken voor zich.’’ Bekijk hieronder de video die Ton vanuit de kraanmachine maakte.