Publicatie kennisgeving dijkverbetering Cuijk-Ravenstein


25 juli 2024

In 2020 zijn we bij waterschap Aa en Maas gestart met de dijkverbetering tussen Cuijk en Ravenstein. Vanaf 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Deze wet schrijft voor dat het waterschap de ‘Kennisgeving Participatie’ en de ‘Kennisgeving Voornemen’ opstelt en publiceert. De kennisgeving voor de dijkverbetering tussen Cuijk en Ravenstein is gepubliceerd en ligt ter inzage tot en met 22 september 2024.

Via deze kennisgevingen krijg je de gelegenheid om te reageren op de plannen tot nu toe. Ze brengen geen nieuwe informatie, maar stellen je dus (nogmaals) in de gelegenheid om je inbreng aan ons te leveren.

Momenteel bevinden we ons met het project in de planuitwerkingsfase. In de vorige fase, de verkenningsfase, hebben we al volop gecommuniceerd en geparticipeerd, door middel van digitale nieuwsbrieven, (digitale) bijeenkomsten, werkateliers en keukentafelgesprekken.

Binnen de planuitwerkingsfase doorlopen we momenteel de procedure die nodig is om het projectbesluit vast te stellen. Het projectbesluit is een formeel besluit dat wij nemen om de dijkverbetering uit te voeren. Dit besluit bevat alle belangrijke informatie over het project, zoals het ontwerp, de locatie en de gevolgen van de verbetering op de omgeving van de dijk. Een kennisgeving is binnen deze fase de eerste formele stap.

De kennisgeving voor de dijkverbetering tussen Cuijk en Ravenstein vindt u via onderstaande button:

Klik hier om naar de kennisgeving te gaan

Deze ligt ter inzage tot en met 22 september 2024. Wil je reageren? Stuur je reactie in door hier te klikken, of door per post een reactie te sturen naar: Waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch. Vermeld daarbij ‘Reactie kennisgeving Cuijk-Ravenstein’. Je ontvangt een bericht van ons wat we met je informatie gaan doen.

Wil je meer informatie over de dijkverbetering tussen Cuijk en Ravenstein? Bezoek dan de projectpagina. Hier kun je jezelf ook aanmelden voor de nieuwsbrief van het project.

Ga naar de projectpagina

TS20-OVERLANGEL-0604