Een dag meelopen met collega Peter van Hees


8 oktober 2024

Peter van Hees werkt vanuit ons districtskantoor in Deurne als coördinator en gebiedsbeheerder voor de Peelvenen. Samen met een team zorgt hij dagelijks voor het beheer en onderhoud van beken en sloten. Waterkracht, het magazine van de Unie van Waterschappen, liep een dag met hem mee. En die dag begon best vroeg!

Om 6.40 uur start Peter zijn werkdag op kantoor, met een kop koffie. Hij bekijkt samen met collega Eric eerst in het TMX-systeem de waterpeilen. De dag ervoor zijn een aantal flinke buien gevallen. Hij bespreekt enkele bijzonderheden met zijn team en stapt daarna snel in de auto: op naar de Deurnsche Peel! Vandaag bezoekt hij het gebied rond Leegveld. Tussen 2021 en 2023 zijn in dit gebied verschillende maatregelen voor water en natuur uitgevoerd. "Het is verbazingwekkend hoe snel de natuur zich herstelt", vertelt hij hierover.

Lees mee hoe zijn dag er verder uitziet

Peter van Hees op pad (fotograaf: Eric van der Burgt)

Meer weten over Leegveld?

De Deurnsche Peel vormt samen met de Mariapeel en Groote Peel ‘de Peelvenen’. Het zijn beschermde Natura2000-gebieden met laatste resten van hoogveen; een bijzonder type natuur met zeldzame planten en dieren. Al jaren werken we met gemeenten, provincies en Staatsbosbeheer in deze omgeving samen aan een stabieler waterpeil voor landbouw en natuur, en aan natuurherstel. Peter vertelt in het artikel over project Leegveld. Meer hierover weten?

Neem een kijkje op de projectpagina