Dijkwerkers on Tour: weg van het scherm, samen de dijk op


18 september 2024

In het kader van kennismaking en kennisdeling organiseert het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) jaarlijks de Dijkwerkers on Tour: een middag op de dijk waarbij verschillende waterschappen één van hun dijkverbeteringsprojecten in de spotlight zetten. Dus: weg van het bureau, de dijk op!

Op dinsdag 17 september was het aan het projectteam van de dijkverbetering tussen Lith en Bokhoven de eer om hun mooie project te laten zien aan ruim 30 geïnteresseerde en enthousiaste dijkwerkers.

Documentnaam blauwe knopje_12

Na ontvangst met koffie en thee, sprongen de projectteamleden en de deelnemers op de fiets om een fietstocht te maken over de dijk. Er werd gefietst van Oud-Empel, via de Maaspoort in ’s-Hertogenbosch naar de Henriëttewaard. Onderweg werd een uitgebreide uitleg over het project gegeven en was er meer dan voldoende gelegenheid om kennis uit te wisselen. Na afloop was er nog ruimte voor een drankje en de mogelijkheid om na te praten. Een Bossche bol kon hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Documentnaam blauwe knopje_27

Meer weten over de dijkverbetering tussen Lith en Bokhoven? Bezoek dan onze projectpagina en meld jezelf aan voor de nieuwsbrief.

Naar de projectpagina