Maatregelen bij Sint Hubert, Zeeland en Schaijk in uitvoering
In de Raamvallei wordt al lange tijd door waterschap Aa en Maas samen met inwoners en gebiedspartners hard gewerkt aan een toekomstbestendig watersysteem. Zo kan er goed ingespeeld worden op peilschommelingen als gevolg van klimaatverandering. Oftewel: voldoende water bij droogte en niet te veel water bij flinke buien. Dit moet ervoor zorgen dat zowel natuur als landbouw van een zo optimaal mogelijk (grond)waterpeil kan genieten. Wensen en knelpunten op het gebied van wateroverlast en water vasthouden zijn onderzocht. Hiervoor zijn plannen gemaakt en momenteel worden meerdere maatregelen uitgevoerd op verschillende locaties nabij Sint Hubert, Zeeland en Schaijk.
Aanleg nieuwe stuwen
Aan de rand van De Maashorst, in de buurt van het dorp Zeeland, worden deze maand drie stuwen in de sloot geplaatst. Met het plaatsen van deze nieuwe stuwen kan meer water vastgehouden worden om zo droogte in het gebied tegen te gaan. Daarnaast kan er met de aanleg van nieuwe stuwen beter gestuurd worden op het afgesproken streefpeil.
Opschonen sloot
Bij Sint Hubert wordt er een sloot opgeschoond, om het water beter en sneller af te kunnen voeren en wateroverlast te voorkomen. Ook worden duikers vervangen om doorstroming te verbeteren. Dit zijn buizen onder een weg door, waar het water doorheen kan stromen.
Vervangen duikers en stuwen
Naast de huidige uitvoering van deze maatregelen wordt ook de uitvoering van maatregelen voorbereid bij Odiliapeel en Reek. De werkzaamheden vinden daar later in dit voorjaar plaats. Ook hier gaat het om het plaatsen en vervangen van stuwen en duikers.
Meer weten?
Kijk dan op www.aaenmaas.nl/gebiedsplanraam. Hier tref je de projectplannen aan, waarin je meer kunt lezen over wat het waterschap precies gaat doen.
Deel deze informatie
Recent nieuws
- Ga voor groen, water en beleving met onze vernieuwde subsidies!15 januari 2025
- Een beter riool begint bij jezelf: NPO Radio1 interviewt collega Paul Bos over jaarlijkse 'vetpiek' in rioolwaterzuiveringen14 januari 2025
- Pootjebaden in de Maas? De piek in de Maas bereikt zondag 12 januari ons werkgebied13 januari 2025
- Tijd voor voorbehoedsmiddelen voor de bever? De bever laat zich niet foppen en al helemaal niet stoppen...10 januari 2025
- Oliebollenvet door de gootsteen? Dan zit het waterschap een week later met een hoop vieze smurrie9 januari 2025