Zelf regelen
Ruik of zie je iets vreemds, heb je ergens last van of kan iets beter in of rondom water? Denk aan slechte waterafvoer, watervervuiling, illegaal gedumpt afval of dode dieren. Maak dan een melding.
Bij kleinschalig grondwatergebruik gaat het om het oppompen van grondwater met een pompcapaciteit van minder dan 10 m3 per uur ofwel 10.000 liter water per uur. Wil je een kleine onttrekking van grondwater doen? Meld het ons dan vrijblijvend.
Wij hebben meerdere soorten subsidies die allemaal iets met water te maken hebben. Op deze pagina vind je een overzicht van actuele subsidieregelingen.
Ben je het niet eens met een beslissing van ons bestuur, dan kun je binnen zes weken een bezwaarschift indienen.
Heb je een vergunning voor het onttrekken van grondwater of een bedrijfswaterplan? Geef dan door hoeveel grondwater je vorig jaar onttrokken hebt.
Wil je grondwater onttrekken via bronbemaling of sleufbemaling? Dan moet je rekening houden met een aantal regels. Check of je moet melden of een vergunning nodig hebt? Meld altijd de start en einde van het lozen van het bronneringswater bij ons.
Meer weten over hoe een rioolzuivering of gemaal werkt? Plan dan een excursie met rondleiding. Zowel basisscholen als andere belangstellenden zijn welkom.
De Belasting Samenwerking Oost Brabant (BSOB) regelt de belastingzaken voor ons. Meer over de belastingaanslag, tarieven, kwijtschelding, bezwaar en betalen belasting.
Ben je van mening dat een van onze bestuurders of medewerkers zich niet correct heeft gedragen, dan kun je daarover een klacht indienen.
Heb je een agrarisch bedrijf buiten een beschermd gebied en wil je gaan beregenen met grondwater? Dan moet je daar een melding van doen.
Heb je een vergunning en start of stop je met werkzaamheden, zoals het aanleggen van kabels en leidingen, het plaatsen van een hek langs een watergang of het aanleggen van een dam met duiker? Meld dan de start en het einde van de werkzaamheden.
Wil je flexibel beregenen? Dat mag, als je aan voorwaarden voldoet en als je een bedrijfswaterplan hebt. Meer informatie vind je op deze pagina.
Wij doen er alles aan om schade en overlast te voorkomen en tot een minimum te beperken. Heb je toch schade? Dan kun je dat doorgeven en heb je mogelijk recht op een schadevergoeding.
Wil je een zienswijze indienen op een projectplan, ontwerpbesluit of een aanvraag om vergunning? Dat kan. Je zienswijze wordt meegenomen in de besluitvorming.
Ga je in of bij oppervlaktewater aan de slag met steenachtige bouwstoffen of baggerspecie? Dan moet je wellicht een melding doen via het Meldpunt bodemkwaliteit.
Door het optimaliseren van bodemmanagement kan de kwaliteit van bodems worden versterkt. Brabantse boeren kunnen zich hierover laten adviseren door bodemcoaches van BodemUp Brabant.
Ga je aan de slag in de buurt van water? Dan kan het aanvragen van een vergunning bij het waterschap nodig zijn. Doe de vergunningcheck op deze pagina.
Wil je iets weten over ons handelen? Dien dan een verzoek in. De Wet open overheid (Woo) regelt je recht op informatie van de overheid. Vragen over je belastingaanslag? Bel dan naar de BSOB.
Organiseer jij een evenement in, bij of op het water? Geef dit door. We kijken of je een ontheffing of vergunning nodig hebt. Zo voorkomen we dat onze dijken, oevers, beken en sloten beschadigen.
Wil je iets delen over een onderwerp dat besproken wordt bij een openbare vergadering? Dan kun je daarvoor een verzoek indienen. Je krijgt dan maximaal vijf minuten tijd om het woord te voeren.
Op grond van de Wet open overheid (Woo) publiceert waterschap Aa en Maas nieuwe convenanten. Op deze pagina vind je de convenanten van maart 2024 en later.
Heb je als projectontwikkelaar, adviesbureau of gemeente een plan voor landelijk of stedelijk gebied waarin waterbelangen spelen? Dan is een weging van het waterbelang verplicht.